skip to Main Content

“Theater is meer dan zingen, dansen
en acteren alleen.”

Theater is meer dan zingen, dansen en acteren alleen. Persoonlijke vorming, samenwerken en krachtig in het leven staan zijn in onze visie ook heel belangrijk. Je zelfvertrouwen en sociale vaardigheden zullen worden aangesproken en versterkt. Alle afzonderlijke groepen krijgen in onze theaterschool les van vakdocenten in spel, zang en theaterdans. Belangrijke vaardigheden, zoals rolopbouw, tekstbehandeling en bewegingstechnieken komen aan bod. Middels learning on the job wordt er toegewerkt naar een theatershow. Deze wordt ondersteund door professionals op het gebied van licht, geluid en vormgeving. Theaterschool Teylingen maakt meerdere presentatie- en voorstellingsmomenten per jaar.

Een aantal succes-voorstellingen op een rijtje

2016 | Oliver de musical

Charles Dickens (1812-1870) schreef de bestseller Oliver Twist (1838) geïnspireerd door zijn eigen strijd tegen kinderarbeid, huiselijk geweld en onderdrukking, thema’s die nog steeds actueel zijn. Theaterschool Teylingen bracht deze voorstelling in de sobere, donkere sfeer, zoals Dickens die beschreef. Componist en tekstschrijver Lional Bart (1930-1999) schreef een ijzersterke musical die niets aan kracht heeft ingeboet en waarvan de goed geschreven songs nog dagen in het hoofd blijven hangen.

2018 | Jongen in Gestreepte Pyjama

Het indrukwekkende oorlogsverhaal van John Boyne’s boek “Boy in the Striped Pyjamas” speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en gaat over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de zoon van een hoge militair en een Joodse jongen die in kamp Auschwitz zit. Het is een aangrijpend verhaal met diepgang, bekeken vanuit de ogen van de 12 jarige Duitse jongen. Het boek werd een bestseller, heeft diverse prijzen gewonnen en is verfilmd. Onze bewerking wordt of werd? gespeeld door jongeren en volwassenen van Theaterschool Teylingen.

2021 | Quasimodo de musical

Parijs, 1482, In de schaduw van de Notre-Dame verweeft het logo van vijf personages zich: de mooie zigeunerin Esmeralda, de gebochelde klokkenluider Quasimodo, de geslepen aartsdiaken Claude Frollo, de rechtgeschapen kapitein Phoebus en de aanschouwende dichter Pierre Gringoire. Quasimodo wordt door de omwonenden van de kerk in Parijs gezien als een afzichtig/afzichtelijk monster. Hij wordt net als zijn meester Frollo verliefd op het zigeunermeisje Esmeralda. Nadat zij van moord wordt beschuldigd redt Quasimodo haar van de galg. Hoewel zij zijn goedheid erkent en zich verbonden met hem voelt, kan zij zijn liefde niet beantwoorden.

2022 | Allo Allo

‘Allo ‘Allo! staat bekend als een van de succesvolste Britse komedies aller tijden. René is eigenaar van het plaatselijke café in het Franse dorp Nouvion, samen met zijn vrouw Edith. Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog wordt het rustige leventje op zijn kop gezet. Zijn café wordt altijd druk bezocht door een aantal hooggeplaatste Duitse militairen, maar ook door leden van het Franse verzet. René wringt zich in allerlei  bochten om de beide partijen te vriend te houden en zijn buitenechtelijke affaires met de serveersters voor zijn vrouw te verbergen. En hij heeft nog veel meer te verbergen, zoals een Engelse piloot, geheime radio en het schilderij ‘De gevallen Madonna met de grote jetsers’, wat tot hilarische verwikkelingen leidt.

Zie voor alle voorgaande en komende voorstellingen www.theaterschoolteylingen.nl

Back To Top